Conectați cablul coaxial la modem sau router?

Conectarea la internet prin cablu coaxial implică trimiterea unui semnal de date prin cablul coaxial către modemul din locația dvs. Conexiunea Ethernet a modemului la computer este ceea ce transmite aceste date, oferindu-vă acces la internet de mare viteză. Pentru a obține Wi-Fi cu rețeaua de internet Coax, aveți nevoie de un router. Routerul dvs.

este ceea ce traduce datele analogice din modemul prin cablu într-un semnal Wi-Fi digital pe care dispozitivele dvs. wireless îl pot înțelege. Când vine vorba de Internet coaxial (MoCA), puteți utiliza fie un router tradițional, fie un router Moca activat pentru a face acest lucru. Configurarea este ușor diferită în funcție de tipul de router pe care îl utilizați.

Serviciul de internet prin cablu utilizează aceeași rețea de cablu coaxial ca TV prin cablu pentru a oferi internet la casa ta. În primul rând, furnizorul dvs. de servicii de internet trimite un semnal de date prin cablul coaxial sau coaxial, în special, în casa dvs., către modemul dvs. Modemul utilizează apoi un cablu Ethernet pentru a vă conecta la computer sau router, ceea ce vă oferă acces la internet de mare viteză.

Dacă alegeți să utilizați un router, puteți transmite apoi un semnal Wi-Fi în întreaga casă. Furnizorii de internet prin cablu transmit date între servere folosind acest cablu coaxial și, deoarece televizorul în sine ocupă doar o mică parte din lățimea de bandă a cablului, lasă loc serviciului de internet să funcționeze în aceeași rețea. Lățimea de bandă este capacitatea rețelei dvs. de a transmite date.

Gândiți-vă la cablul coaxial ca la un tub care transferă date la fel ca un furtun transferă apă. Un cablu coaxial poate transmite suficiente date atât pentru serviciul TV, cât și pentru internet. Și pentru viteze mai mari, aveți nevoie de mai multă lățime de bandă. Un modem este un dispozitiv electronic, de obicei o cutie, care primește date de la rețeaua furnizorului de cablu și le livrează acasă.

Modemul se poate conecta direct la un computer sau la un router pentru distribuția Wi-Fi. Un modem DOCSIS înseamnă că un modem îndeplinește standarde tehnice specifice. Acronimul înseamnă „Specificații privind interfața serviciului de date prin cablu”. Deci, ce înseamnă asta pentru tine? Dacă cumpărați sau închiriați o versiune mai nouă a unui modem DOCSIS, puteți obține viteze de internet mai rapide.

Furnizorul dvs. de servicii de internet va trimite un semnal de date prin cablul coaxial sau coaxial către modemul dvs. Un cablu coaxial ajută furnizorii de internet prin cablu să transmită date între servere. Un cablu Ethernet conectează modemul fie la computer, fie la router.

Cablurile Ethernet pot conecta alte dispozitive direct la internet (în loc de Wi-Fi) pentru un semnal mai fiabil. Un router este un dispozitiv care răspândește semnalul direct al modemului dvs. într-un semnal Wi-Fi. Și poate servi și ca hub Ethernet pentru alte dispozitive.

Modemurile și routerele pot fi combinate și vândute ca o singură unitate, adesea numită gateway. Internetul prin cablu are de obicei viteze de conectivitate mai mari decât dial-up sau DSL (și acestea au o lățime de bandă mai limitată decât cablul). Puteți utiliza DSL, fibră optică și alte componente pentru a intra pe internet în casele dvs., dar acestea necesită încă un cablu coaxial conectat la modemul dvs. pentru ca acestea să funcționeze.

Chiar dacă există furnizori care oferă DSL sau Digital Subscriber Line (pentru port) pentru a oferi conexiune la internet, totuși aveți nevoie de un cablu coaxial pentru a-l conecta la modem, încă. Deoarece DOCSIS este proiectat folosind tehnologia brevetată pentru a detecta o gamă specifică de semnale de frecvență de la furnizorul dvs. de internet prin cablu, puteți fi sigur că rezultatele sunt extrem de precise. Da, puteți totuși să vă conectați și să vă conectați la internet chiar dacă nu aveți un cablu coaxial sau coaxial - și va fi prin intermediul datelor mobile sau al datelor furnizate de furnizorul dvs.

prin planul dvs. mobil. Există o tehnologie numită Ethernet over Coax sau EoC care oferă semnale Ethernet prin cabluri coaxiale în casa ta. Nu toate prizele din casa dvs.

pot fi active, deci dacă conectați modemul Midco sau echipamentul TV prin cablu coaxial într-o priză și nu funcționează, atunci găsiți o altă priză sau activați-o. Modemurile sunt cele care necesită un cablu coaxial pentru ca acesta să primească semnale de la serverele furnizorului de servicii de internet. Nu, pentru că dacă nu aveți un cablu coaxial, puteți utiliza alternative precum Ethernet over Coax (EoC) pentru a fi eligibil pentru primirea semnalelor de la furnizorul dvs. Aceasta este o alternativă pe care o puteți utiliza pentru conectarea modemului la router, dar nu conectați modemul la priza coaxială de perete.

Dar cum funcționează toate acestea? De ce este important un cablu coaxial pentru internet? Și ai putea avea o conexiune la internet chiar dacă nu ai un cablu coaxial? Acest ghid Ethernet over Coax (MoCA) vă va ajuta să înțelegeți tehnologia MoCA și cum funcționează pentru a vă îmbunătăți performanța WiFi. Veți vedea un fir negru care intră în cutie fie de la un stâlp de utilitate, fie de la o sursă de utilitate subterană și apoi cabluri coaxiale rămase fără cutia din casa ta. Cablarea coaxială din casa dvs. devine o rețea Ethernet de înaltă performanță, oferindu-vă o modalitate ușoară de conectare a dispozitivelor de divertisment acasă sau de extindere a semnalului WiFi.