Care este impedanța cablului coaxial RG6?

Concepția greșită este că cablul coaxial ar trebui să aibă o lungime corespunzătoare unei jumătăți de lungime de undă la frecvența semnalului pe care îl transportă. Conform standardului, cablul twinax are o impedanță caracteristică de 78 ohmi la 1 MHz și este utilizat pentru conectarea dispozitivelor de autobuz și stub. În realitate, singura condiție care poate provoca radiații de la un cablu coaxial este atunci când curentul care curge în conductorul central este diferit de curentul care curge în scut. Unele comentarii sugerează că o nepotrivire la capătul cablului poate determina cablul coaxial în sine să radieze o parte din semnal.

Un cablu proiectat pentru impedanța caracteristică dată prezintă beneficii și câștiguri în anumite zone ale proprietăților sale electrice. Clasificarea cablurilor bazate pe impedanță caracteristică 2.1 Cablu coaxial - 50 ohmi 2.2 Cablu coaxial - 60 ohmi 2.3 Cablu coaxial - 75 ohmi 2.4 Cablu coaxial - 93 ohmi 3.Impedanța de rupere a cablului coaxial depinde de permitivitatea relativă a mediului și de diametrul exterior și interior al conductorilor. Toate tipurile obișnuite de cabluri video sunt cabluri coaxiale, deși acest lucru este mai greu de văzut în unele decât în altele - de exemplu, cablul s-video este de obicei două cabluri mini-coaxiale combinate fie într-o jachetă exterioară comună, fie într-un aranjament cu cablu zip. Cablurile cu două plumb sunt disponibile în diferite dimensiuni și opțiuni pentru impedanță caracteristică, cum ar fi 75, 300, 450 și 600 ohmi.

Un RG-6 ar putea fi un coaxial generic CATV ieftin, proiectat strict pentru economie, cu o împletitură subțire din aluminiu și un conductor central din oțel acoperit cu cupru; ar putea fi un coaxial CATV de înaltă calitate, cu un aranjament de scut quad din aluminiu; sau ar putea fi un coaxial video digital de precizie, cum ar fi Belden 1694A, cu o împletitură densă de cupru și scut dublu folie, conductor central din cupru solid, PE dispumat cu azot lățime de bandă largă și toleranță foarte strânsă la impedanță. Cablul coaxial standard RG6 are un conductor central de cupru de 18 AWG mai mare, contribuind la pierderile sale mai mici. Transformarea impedanței de la 300-ohm la 75 ohmi prin balun are ca rezultat, de asemenea, trecerea de la simetrice echilibrate (plumb dublu) la o linie de transmisie asimetrică dezechilibrată (coaxială). Ați amestecat impedanța caracteristică a unui cablu coaxial cu impedanța DC măsurată dintr-o bucată din acel cablu.

Atât RG-59, cât și RG-6 au o impedanță intrinsecă de 75 Ω, deși calitățile lor de pierdere sunt destul de diferite. Un cablu coaxial atunci când este construit pentru o anumită geometrie și material prezintă proprietăți electrice caracteristice. Dacă se aplică o tensiune de pas la capătul unui cablu având o impedanță caracteristică care se potrivește cu cea a sursei, atunci pasul se va propaga pe linie.