Cum testam un cablu coaxial pentru continuitate?

Următorul lucru pe care trebuie să-l verificați pe coaxial este că aveți o continuitate bună în scut de la un capăt al cablului la celălalt. Pentru a testa acest lucru, atingeți o sondă de la multimetru la ecranul de la un capăt al cablului, iar cealaltă sondă la scutul de la capătul opus al cablului. Contorul ar trebui să citească nici o rezistență. Conectați cablul la testerul de cablu coaxial DSS-01 și verificați dacă obțineți o lumină verde.

O lumină roșie înseamnă că cablul nu este activ. Unii testeri optează pentru bipuri pentru a indica dacă cablul este activ sau nu. Procedura de testare a unui cablu coaxial este una simplă pe care o puteți face acasă. Trebuie să verificați continuitatea și puterea semnalului utilizând un multimetru.

Dacă cablul dvs. are continuitate, atunci este funcțional și, dacă nu, este defect și trebuie verificat sau înlocuit. Trebuie să utilizați un contor de semnal digital pentru a verifica puterea cablului coaxial. Este cunoscut sub numele de test de continuitate.

Acesta este motivul pentru care trebuie să aveți o înțelegere completă a problemelor de alimentare a semnalului cablului coaxial, astfel încât să îl puteți înlocui și dacă este necesar. DSS-01 vă prezintă o lumină verde dacă cablul este în ordine și oferă cantitatea potrivită de frecvență a semnalului. Dacă obțineți o citire a tensiunii care depășește 50 de volți AC de la cablu, atunci este posibil să existe interferențe cu frecvența semnalului său. Pentru a testa un cablu coaxial fără multimetru, utilizați un tester de cablu coaxial pentru a verifica semnalele de la cablu sau conectați-l la un modem pentru a testa conectivitatea acestuia.

Pe de altă parte, dacă nu obțineți conectivitate la internet, atunci cablul coaxial poate fi rău și trebuie înlocuit. Dacă primiți o lumină roșie intermitentă, atunci fie cablul este rău, fie semnalul său este prea slab pentru a oferi TV eficient prin cablu, internet sau conectivitate radio. Diagnosticarea cablurilor coaxiale pentru defecte la domiciliu nu necesită efectuarea mai multor pași și proceduri complicate. Un cablu coaxial sau coaxial este un fir de cupru utilizat pentru transmiterea semnalelor antenei prin satelit, semnale TV și radio și conectivitate Ethernet între o companie și utilizatorul final.

Cu toate acestea, multimetre digitale nu numai că va indica dacă cablul funcționează sau nu, dar, de asemenea, va oferi nivelul de deteriorare. Setați multimetrul pentru a măsura capacitatea sau impedanța și aplicați sondele sale pentru a obține o citire de pe cablu. Dacă toate testele prin cabluri coaxiale vă prezintă fără conexiune la internet, atunci problema poate fi cu modemul în sine și nu cu cabluri coaxiale. Conexiunea slabă între cablu și tester interferează cu procesul de diagnosticare, deoarece testerul de cablu coaxial nu primește frecvența completă a semnalului său.

Odată ce cablul coaxial face conexiunea corectă cu modemul, atunci vă conectați la acesta pentru a testa conectivitatea la internet. Cablurile coaxiale sunt o componentă care este direct responsabilă pentru furnizarea semnalului dvs., dar o mulțime de oameni nu știu cum să o diagnosticheze pentru probleme.