Cum să terminați corect un cablu coaxial

Dacă doriți să economisiți bani și să vă creeze drepturile cablurilor, trebuie să învățați cum să terminați corect un cablu coaxial. Cablul coaxial poate fi folosit pentru a transmite varietatea săptămânii, inclusiv televiziune prin cablu, internet și audio de calitate redusă. Primul pas este scoatere capătului de cabina. Să așezați capătul cablului coaxial in stripper, astfel încat capătul cablului să fie la același level cu capătul departe al striperului.

Acest lucru va ajuta la eliberarea izolației din jurul firelor de cupru din interiorul cord. Următorul pas este de a conserva firelor de cupru. A folosit un cuțit sau un alt instrument de aspru pentru a devia de cupru izolate. Observă că nu tăiat prea adînc în firele de cupru, deoarece acest lucru poate semnalul transmis prin cablu.

In cele din urmă, conectati cablul la prizele potrivite. Există două tipuri principale de premiere care pot fi instalate la capete cablurilor pre-terminate: premiul F și premiul RCA. Prizele F sunt folosite pentru televiziune prin cablu și internet, in timp ce prizele RCA sunt folosite pentru audio de calitate scazuta. Diagrama de mai jos prezinta diferitele etape de strippare a unui cablu și cele doua tipuri cele mai commune de prize care pot fi montate la capete cablurilor pre-terminate.