Am nevoie de coaxial pentru a mă conecta la routerul sau modemul meu?

Aveți nevoie de o conexiune coaxială la router sau modem? Răspunsul este da. Un router nu are o intrare coaxială. Un modem este un dispozitiv care convertește un mediu în altul. În cazul tău, ai nevoie de un port de cablu coaxial (folosind protocolul DOCSIS) și îl convertește într-un port RJ45 (ceea ce numiți port Ethernet) care utilizează protocolul Ethernet.

Pentru a obține Wi-Fi cu rețeaua dvs. de internet Coax, aveți nevoie de un router. Routerul dvs. este ceea ce traduce datele analogice din modemul dvs.

de cablu într-un semnal Wi-Fi digital pe care dispozitivele dvs. wireless îl pot înțelege. Când vine vorba de internet Coax (MoCA), puteți utiliza fie un router tradițional, fie un router MoCA activat pentru a face acest lucru. Configurarea este ușor diferită în funcție de tipul de router pe care îl utilizați.

Dacă aveți internet prin cablu, atunci da, aveți nevoie de un cablu coaxial (sau coaxial) pentru a vă conecta la internet. Este posibil să aveți unul sau mai multe splittere în sistemul dvs. care provin dintr-o linie care provine de la ISP-ul dvs. Fiecare splitter va reduce semnalul.

Un sistem bine conceput va încerca să aibă aceeași pierdere de semnal la fiecare priză coaxială. Dacă aveți mai multe prize, poate exista și un amplificator pentru a stimula semnalul. Scopul ar fi acela de a stimula semnalul astfel încât fiecare priză să aibă aceeași putere a semnalului ca și cablul original de la ISP. Liniile mai lungi vor avea, de asemenea, mai multe pierderi de semnal.

Chiar dacă există furnizori care oferă DSL sau o linie digitală de abonat (pentru port) pentru a oferi conexiune la internet, aveți nevoie de un cablu coaxial pentru a-l conecta la modem. Aceasta este o alternativă pe care o puteți utiliza pentru conectarea modemului la router, dar nu conectați modemul la priza coaxială de perete. Dar cum funcționează toate acestea? De ce este necesar un cablu coaxial pentru internet? Și ai putea avea o conexiune la internet chiar dacă nu ai un cablu coaxial? Da, este necesar un cablu coaxial pentru a stabili o conexiune la internet în casa dvs. Acest ghid Ethernet over Coax (MoCA) vă va ajuta să înțelegeți tehnologia MoCA și cum funcționează pentru a vă îmbunătăți performanța WiFi.

Mi-e teamă să încerc doar în cazul în care conectarea la o priză coaxială necunoscută s-ar putea schimba sau reseta setările modemului meu, determinându-mă să-mi sun ISP-ul, care este inconvenientul pe care încerc să-l evit. Cu un router MoCA, puteți utiliza un adaptor MoCA pentru a configura o rețea Ethernet over Coax (MoCA) pentru viteze incredibil de rapide și fiabile. Nu, pentru că dacă nu aveți un cablu coaxial, puteți utiliza alternative precum Ethernet over Coax sau (EoC) pentru a fi eligibil pentru primirea semnalelor de la furnizorul dvs. Întrebați și întrebați dacă oferă un plan DSL, astfel încât să nu trebuiască să solicitați configurarea unui port coaxial în interiorul casei dvs.

Chiar dacă nu aveți un port coaxial, unii furnizori oferă conexiuni DSL și fibră optică, dar la sfârșitul zilei aveți nevoie de un cablu coaxial. În loc să conectați modemul direct la computer, îl veți conecta la router cu un cablu Ethernet. Puteți utiliza DSL, fibră optică și alte componente de internet pentru a intra în casele dvs., dar acestea necesită încă un cablu coaxial conectat la modemul dvs. pentru ca acestea să funcționeze.