Înțelegerea celor două tipuri de conectori de cablu coaxial

Există două stiluri distincte de conectori; masculin și feminin. Conectorii masculi au un știft metalic proeminent în centru, în timp ce conectorii de sex feminin au un recipient pentru a primi acel pin. În funcție de dimensiunea și frecvența conectorului, unele pot fi fără gen și montate la același nivel în loc de împerechere. Un conector comun de cablu coaxial este Bayonet-Neil Concelman (BNC).

BNC-urile sunt utilizate în mod obișnuit de către armată pentru transferul semnalelor radio și video. În mod similar, filetat Neil-Concelman (TNC) funcționează ca un BNC, deși este proiectat diferit. BNC-urile au un design rapid de conectare și deconectare. TNC-urile, pe de altă parte, sunt filetate și puțin mai complexe.

Conectorii de cablu coaxial sunt utilizați cu cabluri coaxiale specifice pentru a profita de impedanța și ecranarea comune. Neill și Carl Concelman de la Amphenol au dezvoltat împreună conectorul BNC (cuplaj baionetă) cu conectare rapidă pentru a satisface cererea de conectori mai mici pentru a lucra cu cabluri coaxiale mai noi și mai mici. Acum că cunoașteți diferitele tipuri de conectori de cablu coaxial și utilizările acestora, puteți determina care dintre ele este cel mai potrivit pentru proiectul dvs. Împreună cu numeroasele tipuri de cabluri coaxiale din care puteți alege, există și un sortiment de conectori coaxiali diferiți.

După 1945, echipamentele noi care necesită lățime de bandă mai largă, greutate mai mică și dimensiuni mai mici au dus la dezvoltarea primilor conectori coaxiali standardizați. Capătul din spate al conectorului care se atașează la cablul coaxial trebuie să aibă dimensiunea corespunzătoare pentru instalare. Acești conectori sunt utilizați cel mai frecvent pe cablurile RG59, RG6 și RG11, deși există și alte opțiuni. Un conector coaxial în forma sa cea mai simplă constă dintr-un știft de semnal înconjurat de un material izolator dielectric care este apoi închis într-un scut metalic, de obicei carcasa exterioară a conectorului.

Nu orice conector poate fi utilizat cu fiecare tip de cablu coaxial, dar toate tipurile de cabluri coaxiale acceptă mai multe tipuri de conectori. De-a lungul anilor am avut mulți clienți care au venit la noi căutând să clarificăm tipurile de conectori RF atunci când specificăm și achiziționăm ansambluri de cabluri coaxiale RF. De la stânga la dreapta mufă cablu de sex masculin, și montat pe panoul de sex feminin jack (soclu) N conectori cu pini și contacte soclu central. MC (Microcoaxial), MCX (Micro Coaxial Connector) și MMCX (Micro-Miniature Coaxial) sunt toate conectori coaxiali de dimensiuni reduse utilizate în zonele în care alți conectori coaxiali ar ocupa prea mult spațiu.

Conectorii coaxiali UHF au fost stabiliți pentru aplicații de joasă frecvență 0,6 până la 300 MHz în industria radio. Impedanța cablurilor coaxiale în aplicații de mare putere, înaltă tensiune și atenuare redusă au fost studiate la Bell Laboratories AT&T în 1929.