Înțelegerea celor trei tipuri diferite de conectori de cablu coaxial

Există trei tipuri diferite de conectori de cablu coaxial și sunt conectori seria F, seria N și BNC. F-Type poate fi văzut la televizoare și utilizat cu antenă, cablu, TV prin satelit și modemuri. Conectorii SMA sunt mici și dețin cabluri coaxiale mai subțiri. Polaritatea inversă este disponibilă în acest conector.

QMA poate fi cunoscut ca o versiune actualizată a SMA. Acestea sunt făcute pentru a fi deconectate rapid, ceea ce înseamnă că pot fi îndepărtate rapid și ușor. FME este o dimensiune mai mică și poate fi rulat prin găuri și poate fi un conductor pentru conectori coaxiali mai mari. NMO este un alt conector pe care îl veți vedea adesea.

Acestea pot fi văzute cu suporturi de antenă, cum ar fi cele de la Motorola sau Pulse Larsen. Acestea se găsesc în principal ca conectori masculi. Un alt lucru pe care trebuie să-l cunoașteți este dimensiunea cablului coaxial. Conectorii de cablu coaxial trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru instalare.

Dacă un conector este prea mic, acesta nu se va potrivi cablului. Dacă este prea mare, nu va fi fixat corespunzător și cel mai probabil va cădea de pe cablu. Revenind la sistemele de cablare a rețelei, există în principal trei tipuri diferite de conectori de cablu utilizați. Aceste trei tipuri sunt conectori de cablu coaxial, conectori pentru cabluri torsadate și conectori de cablu cu fibră optică cu pereche răsucită.

Probabil că nu știți că cablul de fibră optică care vine cu conectori de cablu torsadat sunt utilizate în mod obișnuit. Un cablu coaxial are un conductor solid din cupru sau oțel acoperit cu cupru înconjurat de un material izolant dielectric neconductiv. First Source Wireless este un dealer de antene Pulse Larsen care oferă siguranță publică cu suporturi NMO, conectori, cabluri și antene. Dimensiunea redusă a FME îi permite să treacă prin găuri și conducte pentru care alți conectori coaxiali sunt prea mari.

Capătul din spate al conectorului care se atașează la cablul coaxial trebuie să aibă dimensiunea potrivită pentru instalare. Disponibilitatea diferitelor știfturi și prize le face potrivite pentru a fi utilizate cu diferite cabluri și conectori. Cu toate acestea, unele tipuri de conectori de cablu cu fibră optică sunt utilizate în mod obișnuit, cum ar fi conectorii MT-RJ, FC, ST, LC și SC. Conectorii de cablu cu pereche torsadată sunt utilizați împreună cu conectori cu perechi răsucite ecranate și conectori cu perechi răsucite neecranate.

Conectorul singur cablu de fibră poate bloca o fibră în timp ce conectorul cablului de fibră duplex poate termina două fibre simultan. Nu orice conector poate fi utilizat cu fiecare tip de cablu coaxial, dar toate tipurile de cabluri coaxiale acceptă mai multe tipuri de conectori. La 50 ohmi, este de obicei utilizat pe RG58 sau mai subțire coaxial la frecvențe de până la 24 GHz și este sigilat ecologic. Unele avantaje ale cablurilor coaxiale sunt relativ ieftine, ușor de instalat și concepute pentru a fi durabile și pentru a rezista temperamentelor.

Conectorul cablului de rețea este o componentă utilizată pentru conectarea unei conexiuni de rețea la alta pentru o transmisie mai rapidă. Pentru o conexiune și o transmisie mai lină, ar trebui să alegeți conectorul în funcție de tipul de cablu. Acest tip de conector de cablu are componente cruciale, cum ar fi un guler filetat, un conductor central proeminent și o manta exterioară acoperită cu o ferulă. Conectorii de cablu coaxial conectează cablurile la alte dispozitive și ajută la menținerea ecranării în jurul cablului.