Puteți utiliza un cablu coaxial pentru transmisie audio?

Un cablu coaxial este utilizat pentru transmiterea semnalelor de frecvență radio. În practică, aceasta implică o gamă largă de aplicații foarte diferite. Puteți utiliza un cablu coaxial ca fir de difuzoare. Unii producători produc și vând chiar cabluri de difuzoare coaxiale.

De exemplu, producătorul numit WBC (cel mai bun cablu din lume) vinde cabluri de difuzoare coaxiale pe Amazon. Cablurile lor folosesc sârmă coaxială pentru difuzoarele Mogami W3082 (mufe de banane placate cu aur AWG1 și Eminence.

Coaxial

poate funcționa ca un cablu difuzor, dar nu este un proces eficient pentru a obține acest rezultat. Va trebui să înlocuiți conectorii F standard cu un capăt RCA pentru a face configurarea să funcționeze.

Cea mai bună opțiune este să rulați un subwoofer alimentat cu acesta, deși orice difuzoare funcționează teoretic. Cablurile coaxiale sunt utilizate cu un număr de conectori diferiți, dar cele mai frecvente tipuri sunt conectorii BNC, N, SMA, F și RCA. Principala problemă cu conexiunile coaxiale digitale este că acestea pot provoca zgomot și interferențe între dispozitivele dvs. Desigur, vă puteți repoziționa accesoriile și puteți constata că cablul pe care l-ați folosit înainte nu este suficient.

Fiecare dintre aceste tipuri de cabluri poate transporta video, audio și alte tipuri de date și ambele au avantaje și contra atunci când vine vorba de configurarea conexiunii. Conexiunile HDMI, coaxiale și optice sunt obișnuite dacă ați avut vreodată un televizor sau o bară de sunet. Parametrii electrici ai cablului Coax variază în funcție de aplicația lor și sunt esențiali pentru o performanță eficientă. Cablurile audio coaxiale sunt o alternativă populară pentru conectarea sistemelor audio de acasă cu transmisie audio de înaltă calitate la un preț accesibil.

Ca atare, chiar și cablurile coaxiale de cea mai înaltă calitate pot întâmpina această problemă, ceea ce poate fi un hassle major. Această metodă tinde să funcționeze mai bine atunci când aveți mai multe cabluri coaxiale neutilizate acasă, așezate într-un sertar. Cea mai bună explicație pe care am întâlnit-o a fost tutorialul lui John Risch despre cum să realizați un cablu de difuzoare coaxial încrucișat. Două tipuri de conexiuni transmit acest semnal; o interfață digitală audio optică și o legătură coaxială audio digitală.

Există, de asemenea, cabluri de impedanță 52Ω, cabluri de impedanță 93Ω și alte impedanțe, dar sunt mult mai puțin frecvente. Unele sisteme au o ieșire coaxială care rulează la alte configurații de echipamente AV pentru a crea un sistem home theater. Majoritatea cablurilor coaxiale vin cu conexiuni duale care direcționează semnalele video de la perete la intrarea televizorului sau a cutiei. Apoi conectați cablul audio coaxial la sistemul dvs.

de sunet surround de la convertor la portul de intrare coaxial. Cablurile optice sunt, de asemenea, mai puțin durabile decât coaxialele - îndoirea simplă ar putea deteriora cablul optic TOSLINK.