Depanarea conexiunilor prin cablu coaxial: un ghid pas cu pas

Depanarea conexiunilor prin cablu coaxial poate fi o sarcină descurajantă, dar nu trebuie să fie. Cu instrumentele și cunoștințele potrivite, puteți diagnostica și remedia rapid și ușor orice probleme pe care le aveți cu conexiunea prin cablu coaxial. Pentru a depana cu un tester de cablu coaxial, pur și simplu conectați-l la priza sau cablajul coaxial pe care doriți să îl testați. Odată pornit, indicatoarele LED vă vor spune dacă conexiunea este bună sau rea.

Există mai multe tipuri de conectori coaxiali disponibili și toate funcționează bine atâta timp cât nu îi conduceți prea departe. Dacă rulați o mulțime de coaxiale, cumpărați un crimper special de cablu care nu va zdrobi cablul. Acestea sunt disponibile la unele centre de acasă sau online (căutați „crimper cablu”). Când folosiți un ciocan, nu loviți prea tare.

Sertizarea nu trebuie să muște în cablu, o potrivire liberă este mai bună decât o fixare strânsă. Când se întâmplă acest lucru, semnalele care călătoresc către și de la modemul prin cablu vor întâmpina blocaje rutiere și, în esență, backup-uri de trafic. Roșu înseamnă că coaxialul dvs. nu primește un semnal de internet, în timp ce lumina verde înseamnă că coaxialul dvs.

primește un semnal. Software-ul specializat numit PNM este necesar pentru a analiza pre-egalizatorul unui modem de cablu pentru a identifica aceste deficiențe. Semnalul transportat de firul central al cablului coaxial se deplasează de fapt de-a lungul exteriorului firului, nu prin interior. De aceea, un stripper special de cablu coaxial (vândut la centrele de acasă) este singurul instrument pe care ar trebui să-l utilizați pentru a pregăti capetele cablului pentru conectori.

Cea mai simplă modalitate de a vă lega cablul coaxial în restul casei dvs. este să rulați cablurile printr-un bloc de împământare și apoi să rulați un fir de la bloc la tija de împământare (miză la sol) sau alt punct de conectare la împământare calificat. În timp ce serviciile de fibră optică (FIO) necesită cabluri de fibră optică și sisteme PON, o rețea FIOS poate suporta fie Ethernet, fie Coax la punctul de terminare (FTTH sau FTTP). Testând coaxialul, puteți spune instantaneu dacă problemele pe care le întâmpinați sunt cu modemul prin cablu, firele coaxiale sau ISP-ul dvs.

Utilizarea unui tester de cablu coaxial vă poate ajuta să depanați conexiunea coaxială și la internet mai rapidă, mai puțin costisitoare și mai puțin complicată. O frecare sau abraziune pe un cablu coaxial este atunci când frecare sau altă forță se freacă prin mantaua de plastic de pe cablu și, eventual, chiar și în ecranarea metalică. Cablurile coaxiale sunt fragile, iar îndoirea și zdrobirea nu sunt singurele modalități de a deteriora jacheta de spumă care înconjoară firul central. Având DSS-01 Coax Cable Tester vă va salva hassle de așteptare pentru ISP-ul dvs.

și de așteptare pentru un tehnician scump să vină la casa ta. Dacă modemul prin cablu are probleme precum viteze lente și deconectări frecvente și nu sunteți sigur ce cauzează acest lucru, va trebui să faceți unele depanări. Acum și tu poți face 10 cabluri coaxiale profesionale de calitate cu conectori decenți, care vor dura mult timp.