Puteți viziona televizorul cu un cablu coaxial?

Cablurile coaxiale sunt comune și excelente pentru păstrarea unui semnal TV puternic. De asemenea, îl puteți utiliza pentru a conecta televizorul la o cutie de cablu, unele playere DVD și VCR și alte dispozitive similare. Veți avea nevoie de o cutie de cablu HD pentru a obține un semnal HD. Singura altă modalitate este să folosiți un fel de serviciu de streaming precum Netflix sau Hulu.

Da, puteți utiliza un cablu coaxial pe un Smart TV. Cablurile coaxiale, cablurile cu fibră optică și cablurile HDMI fac lucruri foarte asemănătoare; numai tehnologia cablurilor coaxiale este mult mai veche. Cunoștințele de bază pentru a lucra cu tehnologia modernă necesită un pic de experiență în tehnologie suplimentară. Dacă doriți să vizionați un serviciu TV live prin intermediul televizorului dvs., cum ar fi Freeview sau Freesat, veți avea nevoie de un cablu coaxial pentru a-l conecta la televizor.

Dacă aveți o priză TV aeriană sau o priză de satelit, veți avea nevoie de un flylead coaxial pentru a vă conecta între acesta și televizor. Aproape toate televizoarele digitale noi au o conexiune aeriană care necesită un cablu cu conexiune coaxială IEC, unele dintre televizoarele mai mari mai noi sunt echipate și cu tunere Freesat, astfel încât veți avea nevoie de un cablu cu conexiuni F pentru a conecta acest lucru. Când conectați o cutie de cablu Comcast, manualul Comcast specifică faptul că aveți nevoie de un cablu coaxial de 75 ohmi cu conectori de tip F. Un cablu audio coaxial este un fel de încrucișare între un cablu audio optic și un cablu fono utilizat pentru sunet analogic mono sau stereo.

Deci, ce se întâmplă dacă trebuie să conectați un cablu coaxial la un televizor inteligent, dar nu aveți un port de cablu coaxial (care este rotund și gros) la care să conectați cablul? Puteți conecta în continuare cablul, dar va trebui să știți câteva lucruri și tipul potrivit de adaptor pentru a-l scoate din drum. Dacă tăiați un cablu coaxial în jumătate, ați observa că firul subțire din interiorul cablului este acoperit cu un strat gros de protecție. Vă vom arăta cum să conectați televizorul la o cutie de cablu și vă vom arăta ce trebuie să faceți dacă doriți să conectați un televizor inteligent la priza de perete obișnuită a cablului coaxial. Un cablu coaxial RG6 este cel mai bine utilizat pentru conectarea unui televizor sau a unui set top box la un televizor aerian, o antenă prin satelit sau la un receptor de satelit.

Cablurile cu fibră optică funcționează la fel de bine ca și cablurile coaxiale și nu necesită atât de mult configurare ca cablurile coaxiale. Această tendință se datorează faptului că mulți oameni au descoperit bucuriile de streaming de conținut fie prin noul lor televizor „inteligent”, fie prin utilizarea unui fel de dispozitiv de streaming, astfel încât unii producători renunță complet la conexiunea coaxială. Deoarece emisiunile de televiziune de înaltă definiție necesită o lățime de bandă semnificativ mai mare, ar trebui să optați pentru cabluri coaxiale RG6 sau RG11.X1 set top box-uri wireless (Xi5 și Xi vă permit să vizionați TV în direct prin rețeaua de domiciliu Xfinity fără a avea nevoie de o conexiune coaxială.